restaurant pescaresc livrare la domiciliu bucuresti0724-214-224
Meniu Despre Home
Restaurant Gura Portitei
Rezervare Contact Satul de vacanță
Home Despre Meniu Rezervare Contact Satul de vacanță restaurant pescaresc livrare la domiciliu bucurestiComenzi telefonice: 0759-034-874
Gura Portitei Menu
Sturion

Restaurant Pescăresc

Plasează o rezervare

Meniu

Va invitam sa explorati universul culinar al restaurantului nostru! Fiecare preparat este prezentat separat, uneori alaturi de sugestiile de asortare.

Preparate Traditionale
din Peste

Mediul in care traim ne formeaza si ne ajuta sa evoluam. Iata de ce, in Delta Dunarii pestele se gateste mai bine decat in oricare alt loc din tara. Acum puteti savura retetele traditionale din peste!

Preparate Traditionale

Storceag (ciorba de sturion)

Storceag
de Sturion

(smantana,mujdei,ardei iute)

400/120 gr

Află mai mult
Ciorbă de perisoare din peste

Ciorbă de perisoare de peste

(mujdei,ardei iute)

300/80 gr

Află mai mult
Bors pescaresc

Bors
pescaresc

(mujdei,ardei iute)

300/100 gr

Află mai mult
Batog de Sturion

Batog de Sturion

Una dintre cele mai vechi retete cunoscute pentru prepararea pestelui.

100 gr

Află mai mult
Batog de somn

Batog de Somn

Una dintre cele mai vechi retete cunoscute pentru prepararea pestelui.

100 gr

Află mai mult
Lacherda

Lacherda

(scrumbie/hamsie/stavrid/ceapa verde,ardei iute,masline)

200 gr

Află mai mult
zacusca de peste

Zacusca de peste

(Peste, legume)

100 gr

Află mai mult

Gustari
din Peste

Caracterul usor si racoros al pestelui face din el cea mai potrivita alegere pentru o gustare in zilele calduroase de vara!

Gustari din pește

Icre de stiuca natur

Icre stiuca natur

Servite cu unt, lamaie si paine prajita.

100 gr

Află mai mult
Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca

Icre de stiuca,
ceapa si lamaie

100 gr

Află mai mult
Salata de icre de crap

Salata de icre de crap

Icre de crap,
ceapa si lamaie.

100 gr

Află mai mult
Carpaccio de sturion

Carpaccio de sturion

Sturion, rucola, rosii cherry, parmesan, lamaie

100/150 gr

Află mai mult
Chiftelute din peste

Chiftelute din peste

Peste, usturoi, ceapa, ou, verdeata, lamaie

200 gr

Află mai mult
Gujoane din salau

Gujoane salau

Salau, ou, faina, lamaie

200 gr

Află mai mult
Platou rece pescaresc

Platou rece Gura Portitei

Icre stiuca, icre crap, batog somn, lacherda, zacusca peste, legume.

300 gr

Află mai mult
Salata de hamsii

Salata hamsie

Hamsie marinata, ceapa verde, patrunjel, masline, ardei iute.

200 gr

Află mai mult

Peste gatit intreg

Crap copt pe solzi cu legume

(crap, bacon, sos rosii, usturoi, legume, vin, verdeata)

greutate individuala

Calcan la cuptor cu legume

(calcan, bacon, sos rosii, usturoi, legume, vin, verdeata)

greutate individuala

Sturion la cuptor cu legume

(sturion, bacon, sos rosii, usturoi, legume, vin, verdeata)

greutate individuala

Stiuca umpluta

(Stiuca, ou, usturoi, verdeata)

greutate individuala

(piesa minimum 1kg)

Peste
la tabla

Va invitam sa savurati o reteta care pune in evidenta aroma fiecarui peste!

Peste la tabla

Scrumbie la tabla

Scrumbie la tabla

greutate individuala

Află mai mult
Crap la tabla

Crap la tabla

greutate individuala

Află mai mult
Somn la tabla

Somn la tabla

greutate individuala

Află mai mult

Calcan la tabla

greutate individuala

Sturion la tabla

greutate individuala

Zargan la tabla

greutate individuala

Chefal la tabla

greutate individuala

Rapane la tabla

greutate individuala

File de Salau la tabla

greutate individuala

Stavrid la tabla

greutate individuala

Guvide la tabla

greutate individuala

Hamsie la tabla

greutate individuala

Toate preparatele vor avea la alegere garnitura: cartofi natur/mamaliga/lamaie.

Preparate
din peste

Explorati gama noastra vasta de preparate din peste si fructe de mare - toate aduse din Delta Dunarii!

Preparate din peste

Saramura de crap cu mamaliga

Saramura de crap cu mamaliga

(crap, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ardei iute, verdeata, mamaliga)

250/150/200 gr

Află mai mult
Medalion de salau cu scoici

Medalion salau Gura Portitei

(salau, midii, rapane, legume, usturoi, vin, lamaie)

200/150/50/100 gr

Află mai mult
Crap prajit cu mamaliga

Crap prajit cu mamaliga

(crap, malai, mamaliga, lamaie, mujdei)

200/150/50 gr

Află mai mult
Midii in sos picant

Scoici in sos picant

(midii, sos de rosii, usturoi, ardei iute, vin, busuioc, leustean, focaccia, lamaie)

600/150 gr

Află mai mult
Rapane in sos de vin

Rapane in sos de vin

(rapane, legume, usturoi, vin, busuioc, leustean, lamaie)

200/150 gr

Află mai mult
Rapane in sos picant

Rapane in sos picant

(rapane, legume, usturoi, vin, busuioc, faina, pasta de usturoi, lamaie)

200/150 gr

Află mai mult
Guvid prajit

Guvid prajit

(guvid, malai, lamaie, mujdei)

200/150/50 gr

Află mai mult
Hamsie prajita

Hamsie prajita

(hamsie, malai, lamaie, mujdei)

200/150/50 gr

Află mai mult
Rapane pane

Rapane pane cu pasta de usturoi

(rapane, ou, pesmet, faina, pasta de usturoi, lamaie)

200/50/50 gr

Frigarui de sturion

(servite cu garnitura de cartofi natur)

150/150 gr

Plachie de crap

(crap, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, verdeata, mamaliga)

250/150/200 gr

Scrumbie pergament

(servita cu garnitura de cartofi natur/mamaliga/lamaie)

300/150/50 gr

File de salau pane

(salau, ou, faina, lamaie)

200/50 gr

File de salau meuniere

(salau, ou, faina, unt, capere, vin, marar, lamaie)

200/100 gr

File de salau cu plante aromate

(salau, ou, faina, ierburi aromatice, lamaie)

200/100 gr

Somn prajit cu mamaliga

(somn, malai, mamaliga, lamaie, mujdei)

200/150/50 gr

Scoici in sos de vin

(midii, legume, usturoi, vin, busuioc, leustean, focaccia, lamaie)

600/150 gr

Pui de balta pane

(pui de balta, ou, faina, pesmet, lamaie)

200/50/50 gr

Stavrid prajit

(stavrid, malai, lamaie, mujdei)

200/150/50 gr

Supe/Ciorbe

Supe/Ciorbe

Supa crema de legume

(servita cu crutoare)

300/50 gr

Ciorba de pui

(servita cu smantana si ardei iute)

300/60 gr

Gustari traditionale

Gustari traditionale romanesti

Babic de casa

100 gr

Carnati de plescoi

100 gr

Slanina taraneasca de casa

100 gr

Ciuperci gratinate

(ciuperci, unt, usturoi, ceapa verde, marar, mozzarella)

200 gr

Salata de vinete

(vinete, ceapa rosie)

100 gr

Salata cu muschi de vita

(mix salata, muschi de vita, parmezan)

100/150 gr

Platou rece taranesc

(slanina, babic, telemea, legume, salata vinete, cas)

300 gr

Platou branzeturi

(camembert,gorgonzola, telemea de oaie, parmezan, nuca, struguri)

300 gr

Telemea de oaie/cas de oaie

(branza, rosie, ceapa, castravete)

300 gr

Carne

Preparate din carne (porc/vita/pui)

Frigarui asortate

(porc, pui, vita, legume + cartofi cu rozmarin la cuptor)

50/50/50/50/150 gr

Frigarui de pui

(pui, legume + cartofi cu rozmarin la cuptor )

150/50/150 gr

Chateaubriand Streak

(muschi de vita, mettre du tere, cartofi pai)

250/25/150 gr

Snitel vienez

(vrabioara de vita, ou, faina, pesmet + cartofi cu rozmarin la cuptor)

150/50/150 gr

Snitel palermo

(porc, ou, faina + cartofi cu rozmarin la cuptor)

150/50/150 gr

Ceafa de porc

(porc + cartofi cu rozmarin la cuptor)

200/150 gr

Cotlet de berbecut

(cotlet + cartofi cu rozmarin la cuptor)

200/150 gr

Crochete de pui

(pui, faina, ou, pesmet)

150/50 gr

Cascaval pane

(cascaval, ou, faina, pesmet,mix de salata)

150/50/100 gr

MBS

(mamaliga, branza, smantana)

100/100/100 gr

Cotlet Gura Portitei

(cotlet de porc, cartofi prajiti, usturoi, parmezan, verdeata)

200/150 gr

Muschi de vita

(gratar de vita, sos, piper verde, plante aromatice, sos gorgonzola)

200/100 gr

Biftec tartar

(muschi de vita, ou, galbenus de ou, ceapa, castravete murat, verdeata, capere, unt, sos Worchester, sos soia, tabasco, piper, sare, boia, paine prajita)

200/100 gr

Pui crispy

(piept de pui, ou, faina, fulgi porumb)

150/50 gr

Pulpe de pui la gratar

250 gr

Paste

Paste

Penne Quattro Formaggi

(penne,gorgonzola,camembert,
parmezan,mozzarella)

250 gr

Spaghete Bolognese

(paste,carne vita,sos rosii,legume)

250 gr

Spaghete Gura Portitei

(paste,midii,rapane,usturoi,ardei iute,vin,rosii,verdeata)

250 gr

Garnituri

Clasice sau mai atipice, create pentru a satiface orice asteptari.

Garnituri

Legume la tigaie

300 gr

Legume la gratar

300 gr

Cartofi prajiti (proaspeti)

150 gr

Cartofi Gura Portitei

200 gr

Cartofi natur

150 gr

Orez cu legume

150 gr

Mamaliga

200 gr

Sparanghel la tigaie/gratar cu unt si lamaie

150/25/25 gr

Spanac cu unt si usturoi

100/25/10 gr

Brocoli sote

150/25 gr

Salate

Create pentru asortarea perfecta cu preparatele noastre!

Salate

Salata asortata

(rosii, ardei, ceapa verde, castraveti)

200 gr

Salata de sfecla rosie

200 gr

Salata verde cu lamaie

150 gr

Salata de varza alba

150 gr

Salata de ardei copti

200 gr

Salata de muraturi

200 gr

Salata de spanac cu scalie de parmezan

250 gr

Diverse

Diverse

Focaccia

200 gr

Focaccia cu usturoi

200 gr

Focaccia cu usturoi si parmezan

200 gr

Pasta de usturoi

50 gr

Mujdei de usturoi

100 gr

Smantana

100 gr

Paine

portie

Ardei iute

buc

Chifla

buc

Desert

Pentru ca stim ca iubiti dulcele, bucatarii nostri pregatesc cu grija cele mai savuroase deserturi, special pentru voi!

Desert

Papanasi (dulceata/finetti)

175 gr

Placinta cu mere

200 gr

Placinta dobrogeana

200 gr

Clatite (dulceata/finetti/inghetata)

200 gr

Inghetata asortata

200 gr

Pere in vin

200/50 gr

Salata de fructe

150 gr

Coup Jack

(salata de fructe cu inghetata)

150 gr

Melon glace

(pepene galben cu inghetata)

200/50 gr

Peach melba

(piersica cu inghetata)

150/50 gr

Te-am convins?

Rezerva o masa si hai sa gusti si tu din preparatele noastre

restaurant gura portitei

0724-214-224

× Storceag de Sturion

Storceag de Sturion

Storceagul, practic ciorba a'la grec de sturion, este un preparat satios care pune in evidenta caracteristicile tuturor ingredientelor. Se serveste cu smantana, usturoi si ardei iute.

Ingrediente

Sturion, supa a'la grec;

Ciorba a la grec de sturion

Gramaj

400/120 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

× Ciorba pescareasca de perisoare

Ciorba de perisoare de peste

Ciorba de perisoare de peste este un preparat echilibrat, imbinand reteta traditionala cu caracterul usor si placut al pestelui.

Ingrediente

Peste, rosii, orez, verdeata

Ciorba de perisoare din peste

Gramaj

300/80 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

× Bors pescaresc - ciorba de peste

Bors pescaresc

Cunoscutul bors pescaresc nu putea lipsi din meniul nostru! Se serveste cu mujdei si ardei iute.

Ingrediente

Peste, rosii, cartofi, ceapa, ardei, verdeata

Bors din peste

Gramaj

300/100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

×

Batog de sturion

Una dintre cele mai vechi metode de a conserva pestele, Batogul este un preparat din peste sarat si afumat.

Ingrediente

Peste

Ciorba de perisoare din peste

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

×

Batog de somn

Una dintre cele mai vechi metode de a conserva pestele, Batogul este un preparat din peste sarat si afumat.

Ingrediente

Peste

Ciorba de perisoare din peste

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

×

Lacherda

Lacherda este o reteta de marinada in ulei, ce conserva savoarea pestelui. Sortimentele de lacherda disponibile sunt din scrumbie, hamsie sau stavrid.

Ingrediente

Peste, ceapa verde, ardei iute, masline, condimente

Ciorba de perisoare din peste

Gramaj

200 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

×

Zacusca de peste

O combinatie inedita si racoritoare de legume cu peste ce va va incanta simturile.

Ingrediente

Peste, legume

Zacusca de peste

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

× Icre de stiuca natur

Icre de stiuca natur

Rasfatati-va simturile cu o delicatesa aparte - icre de stiuca natur, servite pe paine prajita cu unt si stropite cu lamaie.

Ingrediente

Icre de stiuca, paine prajita, unt, lamaie;

Icre de stiuca cu unt si paine

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente fructate - alb sau roze, servit rece.

× Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca

Una dintre cele mai importante caracteristici ce fac din salata de icre un preparat irezistibil este prospetimea ingredientelor. Bineinteles, si salatele noastre de icre sunt preparate din cele mai proaspete ingrediente.

Ingrediente

Icre de stiuca, ceapa, lamaie;

Salata icre stiuca cu ceapa

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente fructate - alb sau roze, servit rece.

× Salata icre crap

Salata de icre de crap

Una dintre cele mai importante caracteristici ce fac din salata de icre un preparat irezistibil este prospetimea ingredientelor. Bineinteles, si salatele noastre de icre sunt preparate din cele mai proaspete ingrediente.

Ingrediente

Icre de crap, ceapa, lamaie;

Salata de icre de crap cu ceapa

Gramaj

100 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente fructate - alb sau roze, servit rece.

× Salata de hamsie

Salata de hamsie

Va propunem un preparat inedit, in care gustul de peste se imbina placut cu iuteala ardeilor si aroma inconfundabila a patrunjelului.

Ingrediente

Hamsie marinata, ceapa verde, patrunjel, masline, ardei iute;

Salata din hamsii

Gramaj

200 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente florale - alb sau roze, servit rece.

× Carpaccio de sturion

Carpaccio de sturion

Un carpaccio racoros, perfect potrivit pentru o zi calduroasa de vara. Rosiile si rucola scot in evidenta aroma sturionului.

Ingrediente

Sturion, rucola, rosii cherry, parmesan, lamaie;

Carpaccio din sturion

Gramaj

100/150 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente florale - alb sau roze, servit rece.

× Chiftele din peste

Chiftelute de peste

Un preparat cu aroma discreta de peste, scoasa in evidenta de un strop de suc de lamaie.

Ingrediente

Peste, usturoi, ceapa, ou, verdeata, lamaie;

Chiftele pescaresti

Gramaj

200 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros cu tente florale - alb sau roze, servit rece.

× Gujoane din salau

Gujoane de salau

Un preparat usor si satios, gujoanele de salau sunt alegerea perfecta pentru o seara in gradina de vara.

Ingrediente

Salau, ou, faina, lamaie;

Gujoane din peste

Gramaj

200 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

× Platou rece pescaresc

Platou Gura Portitei

Pentru cei care isi doresc sa guste cate putin din toate, am pregatit platoul Gura Portitei.

Ingrediente

Icre de stiuca, icre de crap, batog de somn, larcheda, zacusca, peste, legume;

Platou icre peste

Gramaj

300 gr/portie

Alergeni

Poate contine alergeni

× Scrumbie la tabla

Scrumbie la tabla

Pestele preparat la tabla isi pastreaza aroma, capatand o nota aurie fascinanta.

Ingrediente

Scrumbie, servita la alegere cu cartofi natur/mamaliga/lamaie;

Scrumbie la tabla

Gramaj

variat

Alergeni

Poate contine alergeni

× Crap la tabla

Crap la tabla

Pestele preparat la tabla isi pastreaza aroma, capatand o nota aurie fascinanta.

Ingrediente

Crap, servit la alegere cu cartofi natur/mamaliga/lamaie;

Crap la tabla

Gramaj

variat

Alergeni

Poate contine alergeni

× Somn la tabla

Somn la tabla

Pestele preparat la tabla isi pastreaza aroma, capatand o nota aurie fascinanta.

Ingrediente

Somn, servit la alegere cu cartofi natur/mamaliga/lamaie;

Somn prajit

Gramaj

variat

Alergeni

Poate contine alergeni

× Saramura de crap

Saramura de crap

Cunoscutul preparat se serveste cu mamaliga calda. Saramura poate fi preparata din orice peste.

Ingrediente

crap, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ardei iute, verdeata, mamaliga

Crap gatit saramura

Gramaj

250/150/200 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Medalion de salau

Medalion de salau Gura Portitei

Asortat cu midii, rapane, legume si vin, salaul dezvaluie o aroma aparte.

Ingrediente

salau, midii, rapane, vin, legume, usturoi, lamaie

Medalion de salau cu scoici

Gramaj

200/150/50/100 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Crap prajit

Crap prajit

Gatit dupa reteta clasica, crapul auriu se serveste alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi.

Ingrediente

crap, malai, mamaliga, lamaie, mujdei

Crap cu mamaliga

Gramaj

200/150/50 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Scoici picante

Scoici in sos picant

Aroma specifica a scoicilor este evidentiata de sosul picant si de condimentele aromate.

Ingrediente

midii, sos rosii, usturoi, ardei iute, vin, busuioc, leustean, focaccia, lamaie

Midii in sos picant

Gramaj

600/150 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Rapane in sos de vin

Rapane in sos de vin

Condimentele aromate, alaturi de sosul de vin, evidentiaza textura si aroma rapanelor.

Ingrediente

rapane, legume, usturoi, vin, busuioc, leustean, lamaie

Melci in sos de vin

Gramaj

200/150 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Rapane picante

Rapane in sos picant

Scaldate in sos picant, alaturi de legume si condimente aromate, rapanele isi dezvaluie o aroma noua.

Ingrediente

rapane, legume, usturoi, vin, busuioc, ardei iute, leustean, lamaie

Melci picanti

Gramaj

200/150 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Guvid prajit

Guvid prajit

Servit cu mamaliga calda si mujdei de usturoi, stropit cu zeama de lamaie, guvidul isi dezvaluie gustul sau aparte.

Ingrediente

guvid, malai, lamaie, mujdei

Guvid cu mujdei si mamaliga

Gramaj

200/150/50 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.

× Hamsie prajita

Hamsie prajita

Vedeta plajelor, hamsia prajita este acum si in Bucuresti! Preparate, bineinteles din cele mai proaspete ingrediente, hamsiile aurii va asteapta in restaurantul nostru!

Ingrediente

hamsie, malai, lamaie, mujdei

Unde poti manca hamsie in bucuresti

Gramaj

200/150/50 gr

Alergeni

Poate contine alergeni

Cel mai bine merge cu:

Pahar cu vin

Un vin licoros alb sau roze cu tente florale, servit rece.